Recordaantal leaseauto’s zorgt voor minder uitstoot en meer veiligheid


Datum: 18-02-2019

Eind 2018 reden er maar liefst 1 miljoen leaseauto’s in Nederland rond. Deze 1 miljoen is inclusief 150.000 (record!) private leaseauto’s, maar nog exclusief de ruim 600.000 zakelijk gekochte auto’s. In totaal rijden er dus ruim 1,6 miljoen zakenauto's.

Milieuvoordelen
Het milieu heeft een flink voordeel bij het toegenomen aantal leaseauto’s. De gemiddelde leaseauto stoot namelijk gemiddeld 6 tot 15% minder CO2 uit, aldus de VNA. Dit is onder andere te danken aan de toegenomen interesse voor elektrische auto’s. In 2018 waren er maar liefst 26.504 elektrische auto’s op Nederlands kenteken gezet. Dat is een verdrievoudiging van ten opzichte van 2017. Dat betekent dat 5,4% van alle nieuwe auto’s een elektrische was. Voor ons is dit wederom een bevestiging van het belang van de EV (elektrische auto) van het Jaar verkiezing.

Veiliger op de weg, ADAS
Naast een milieuvoordeel zijn leaseauto’s voorzien van de laatste veiligheids(ADAS)-voorzieningen, zoals bijvoorbeeld adaptive cruise control en lane departure warning. Ondanks dat dit de verkeersveiligheid ten goede komt, blijft het nog wel zaak om de zakelijke rijder hier goed over te informeren. Uit het onderzoek van VZR en de RAI Vereniging blijkt namelijk dat zakelijke rijders vaak niet weten welke technologie er op/in hun auto zit óf hoe ze die moeten gebruiken.

Mobiliteitsbudget inzetten voor private lease
Noemenswaardig is ook de groei van Private Lease. Nederland telt nu 150.000 private leaserijders, wat een record is. De voordelen van private lease zijn: overzichtelijke uitgaven (je hoeft alleen nog maar te tanken), geen bezit van de auto, maar enkel het gebruik én je rijdt een zuinige en veilige auto.

Bij private lease heb je het over een privé leasecontract van een nieuwe auto. Ten opzichte van de gemiddelde leeftijd van een privéauto (10 jaar) gaat men er dus op vooruit. Veel medewerkers gebruiken (een gedeelte) van hun mobiliteitsbudget voor het aangaan van een private leasecontract. Het is goed als deze medewerkers zich ook beseffen dat hij/zij dan verantwoordelijk is voor de maandelijkse contractsbetalingen tot aan het einde van het contract. Het voordeel van het hebben van een mobiliteitsbudget is wel, dat men zelf mag bepalen hoe dit budget besteed wordt. Het kiezen voor een private leaseauto is geen must. Wij adviseren dan ook om goed je situatie te bekijken en te beoordelen. Heb je ergens hulp bij nodig, schroom niet om ons te contacten.

VZR
Schrijf je nu in als gratis VZR-lid, krijg toegang tot veel informatie/tips en ontvang ons maandelijks ledenbulletin met interessante onderwerpen voor zakelijk rijdend Nederland. Daarnaast help je ons bij onze lobby voor de zakelijke rijder. Voor vragen kun je altijd contact opnemen via info@vzr.nl of 0347- 345 246

Geplaatst op: 22-07-2019 15:59

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen