Autoregeling

De autoregeling binnen bedrijven leidt vaak tot discussie, onvrede of onduidelijkheden. Vereniging Zakelijke Rijders geeft voorlichting en advies over dit onderwerp. 

De meeste autoregelingen zijn de laatste jaren aangescherpt en vaak teveel vanuit het standpunt van de werkgever opgesteld. VZR publiceert normen en richtlijnen die wij baseren op kennis, ervaringen en vergelijkingen. Ons uitgangspunt daarbij is steeds "goed werkgeverschap", omdat jij dit als werknemer van je werkgever mag verwachten, ook wettelijk gezien. Wij pleiten voor evenwichtige en transparante autoregelingen.

Op de volgende pagina's (na inlog) vind je veel informatie over veelvoorkomende problemen en discussies met betrekking tot autoregelingen. VZR heeft daarnaast een goede en praktische test ontwikkeld. Met deze test wordt de autoregeling getoetst op de meest voorkomende knelpunten. Het resultaat uitgedrukt in een cijfer op de schaal van 0 tot 10 én, indien gewenst, ontvangt je de aandachtspunten van de autoregeling. 

Wist je trouwens dat een autoregeling niet eenzijdig (door een werkgever) gewijzigd mag worden? Alleen in bepaalde uitzonderlijke gevallen. Lees er HIER meer over. 

Gratis toetsing autoregeling
Je kunt als VZR-lid gratis jouw autoregeling laten toetsen. Je autoregeling wordt dan getoetst op basis van andere autoregelingen, acceptabele normen en er wordt gekeken of het een evenwichtige en transparante autoregeling is. Je ontvangt direct een rapportcijfer van jouw autoregeling. Mocht je dat willen, dan ontvangt je ook de aandachtspunten. Toets hier jouw autoregeling. 

Je kunt het hele jaar de autoregeling blijven toetsen. Daarnaast helpen wij jou met het opstellen van een autoregeling door middel van onze blauwdruk.
Ook is het mogelijk om jouw autoregeling uitgebreid te laten beoordelen. Een voorbeeld van een uitgebreid getoetste autoregeling vind je hier.

Als  een Autoregeling minimaal een "7" scoort, dan komt deze in aanmerking voor het Keurmerk Autoregeling OK. Met dit keurmerk is de Autoregeling er één die de belangen van de werknemer voldoende behartigt. De bedrijven die minimaal een zeven scoorden en met deze score zich "kwalificeerden" voor het Keurmerk Autoregeling OK zijn onder andere:  

- Grimme Landmaschinenfabrik
- Capgemini
- Stepco
- Applus+ RTD
- Accensys
- NTS-Group
- Vink Nederland
- Elcee Holland

Wil je meer informatie over het beoordelen van jouw Autoregeling? Neem dan contact met ons op via info@vzr.nl of 0347 - 345 246.

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen