Nieuwe baan? Denk aan je mobiliteit!

VZR adviseert je bij een nieuwe baan ook aan de mobiliteit te denken. We hebben dan ook een checklist opgesteld voor iedereen die de op zoek is naar een andere baan. De 10 items over je mobiliteit die je checkt bij een nieuwe baan:

Meld u aan om alles te zien!

Aanmelden is gratis en is in minder dan twee minuten geregeld.
U krijgt toegang tot interessante en bruikbare informatie over bijtelling, mobiliteitsbudgetten, private lease en rekentools.

Ook ontvangt u onze nieuwsbrief, zodat u altijd op de hoogte blijft.

Om deze pagina te kunnen zien heeft u minimaal een Gratis lidmaatschap nodig.

Klik hier om aan te melden!

Al lid van VZR? Klik hier om in te loggen.
Nieuwe baan? Denk aan je mobiliteit!
Doe de VZR Check

VZR adviseert je bij een nieuwe baan ook aan de mobiliteit te denken. We hebben dan ook een checklist opgesteld voor iedereen die de op zoek is naar een andere baan.
De 10 items over je mobiliteit die je checkt bij een nieuwe baan:
 1. Check je huidige autoregeling
  Lees nog even je huidige autoregeling door. Wat is je huidige leasebedrag en in welke auto rijd je nu? Goed om te weten wat je uitgangspunten zijn voor de onderhandeling met de nieuwe werkgever.
   
 2.  Staat er een afkoopsom in je huidige autoregeling? Belangrijk om vooraf te weten of je te maken krijgt met een afkoopsom of meeneemverplichting van je huidige leaseauto. Check het 10-stappenplan afkoopsommen voor jouw situatie.
   
 3. Weet je het huidige bijtellingspercentage en hoeveel inkomstenbelasting je betaalt? Als je straks een andere auto mag uitkiezen, is het belangrijk om te weten wat je huidige kosten zijn, zodat je goed kunt vergelijken. Wellicht ga je meer verdienen en val je straks in een ander belastingtarief, in combinatie met een duurdere auto zouden de bijtellingskosten hoger kunnen zijn. De bijtelling bereken je eenvoudig op vzr.nl.
   
 4. Verandert je persoonlijke situatie? Blijft je gezinssituatie hetzelfde, of heb je inmiddels drie kinderen? Goed om dat ook even mee te nemen bij het opnieuw bekijken van je mobiliteit. Misschien ga je dichter bij huis werken of veel meer thuiswerken. Bedenk ook of je leasecontract past bij je arbeidsduur. Neem je persoonlijke situatie mee in je nieuwe mobiliteitsplan.
   
 5. Wordt het lease, een auto van de zaak of mobiliteitsbudget? Wat biedt je nieuwe werkgever aan mobiliteit? Mag je kiezen voor lease of mobiliteitsbudget? Bekijk dan goed de voor- en nadelen van beide constructies. 
   
 6. Is je normlease bekend? Dan kan je controleren of deze leasenorm ook marktconform is. VZR heeft een nuttige tool waarmee je snel kunt checken of jouw leasebedrag conform de benchmark in Nederland is.
   
 7. Bij het kiezen van de auto, ben je afhankelijk van de bepalingen in de autoregeling van de nieuwe werkgever. Ga je nu voor een volledig elektrische auto, of kies je liever een hybride? Check even of de laadpaal thuis geregeld wordt door de werkgever, ook de kosten voor het laden thuis zijn voor rekening van de werkgever. Kies zorgvuldig, de keuze aan auto’s is groot en het wordt jouw auto voor de komende jaren!
   
 8. Uiteraard check je ook de nieuwe autoregeling van de nieuwe werkgever. Lees zorgvuldig na of er bijvoorbeeld een afkoopsom in zit. Zo ja teken dan direct bezwaar aan. De kosten van de afkoopsom dienen vooraf voor de werknemer duidelijk te zijn. Let ook op eigen bijdrage en het eigen risico, is het vergelijkbaar met wat je had? Benchmark de autoregeling zodat direct duidelijk is hoe de regeling zich verhoudt tot de benchmark in Nederland.
   
 9. Ga je met je privéauto zakelijke kilometers rijden? Gebruik dan de normkilometervergoeding in de onderhandeling met je werkgever. Hierin staat duidelijk wat de reële kosten zijn voor verschillende autocategorieën.
   
 10. Kies je voor een private leaseauto voor je mobiliteit, weet dan dat je een langlopende financiële verplichting aangaat die geregistreerd wordt bij BKR. Wanneer je ook plannen hebt om een huis te kopen dan kan dit wellicht tot een lagere hypotheek leiden.

We wensen je heel veel succes en plezier bij je nieuwe werkgever!

Vergeet niet om je nieuwe auto in te voeren bij je persoonlijke gegevens van VZR. Deel de VZR Check met je collega’s zodat iedereen goed voorbereid naar een nieuwe baan kan.

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

 • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
 • juridische ondersteuning bij problemen
 • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
 • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
 • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen