Onbelaste kilometervergoeding zakelijk gebruik privéauto

Onbelaste kilometervergoeding zakelijk gebruik privéauto

Jouw werkgever mag je een onbelaste vergoeding geven van € 0,23 per kilometer. Dit betekent niet dat jouw werkgever je niet meer mag betalen dan de genoemde € 0,23. Dit betekent alleen dat je belasting moet betalen over het bedrag dat jouw werkgever meer betaalt. Vergoedt jouw werkgever bijvoorbeeld € 0,35 per kilometer, dan betaal je over € 0,12 per kilometer inkomstenbelasting.

In sommige CAO's is een hogere kilometervergoeding afgesproken. Helaas hanteren echter veel werkgevers de genoemde € 0,23. Wij adviseren je in dat geval met jouw werkgever in gesprek te gaan over de daadwerkelijke kosten van jouw auto. Wil je weten wat jouw autokosten zijn? Dit kan je op verschillende sites uitrekenen bijvoorbeeld: http://www.autoweek.nl/ 

Eventuele kosten voor parkeren of tol worden geacht onderdeel uit te maken van de genoemde kilometervergoeding en kunnen niet apart worden vergoed.

Ondernemer
Als je ervoor kiest om jouw auto aan te merken als privévermogen (de auto staat dus niet op de balans van de onderneming), dan mag je een bedrag van € 0,23 per zakelijke kilometer van de winst aftrekken. De kilometervergoeding mag hoger zijn, maar is vrijgesteld tot € 0,23. Andere kosten, zoals parkeerkosten, mogen dan niet ten laste van de winst worden gebracht.

Position paper VZR
Klik hier om ons position paper onbelaste kilometervergoeding te downloaden.
 

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen