Hoe langt houdt u recht op hetzelfde bijtellingspercentage? Of hoe lang zit u er aan vast? Lees er hier alles over.
Meld u aan om alles te zien!
Aanmelden is gratis en is in minder dan twee minuten geregeld.
U krijgt toegang tot interessante en bruikbare informatie over bijtelling, mobiliteitsbudgetten,
private lease en rekentools.
Ook ontvangt u onze nieuwsbrief, zodat u altijd op de hoogte blijft.
Om deze pagina te kunnen zien heeft u minimaal een
Gratis lidmaatschap nodig.
Een laag bijtellingspercentage blijft vanaf tenaamstelling altijd 60 maanden geldig, ongeacht of de auto nog voldoet aan de CO2-normen die in een volgend jaar voor de betreffende bijtelling gelden. De CO2-normen die de overheid vastgesteld heeft, zijn daarmee eigenlijk "ingangsnormen".
Het bepalende moment is de "eerste tenaamstelling". Dit is de datum dat de auto voor het eerst op de openbare weg gaat rijden. Dit is overigens niet hetzelfde als een productiedatum van een auto. Een auto kan theoretisch (en praktisch) eerst twee jaar in de opslag bij een fabriek staan voordat deze daadwerkelijk in gebruik genomen wordt.
De datum "eerste tenaamstelling" is niet aan Nederland gebonden. Als een importauto uit Spanje een "eerste tenaamstelling" kent in 2014, dan zijn voor de bijtelling de CO2-normen van 2014 dus van toepassing.
De eerste 60 maanden is de bijtelling dus gegarandeerd. Na 60 maanden kijkt de Belastingdienst naar de dan geldende CO2-normen. Als de auto inmiddels in een andere categorie valt (en dat is heel waarschijnlijk), dan moet er bijtelling betaald worden tegen de dan geldende staffel. Deze is vervolgens ook weer 60 maanden geldig.