Binnen de werkkostenregeling kan een werkgever parkeerkosten of kosten voor een parkeervergunning betreffende een auto van de zaak belastingvrij vergoeden. Lees in dit artikel meer hierover.
Meld u aan om alles te zien!
Aanmelden is gratis en is in minder dan twee minuten geregeld.
U krijgt toegang tot interessante en bruikbare informatie over bijtelling, mobiliteitsbudgetten,
private lease en rekentools.
Ook ontvangt u onze nieuwsbrief, zodat u altijd op de hoogte blijft.
Om deze pagina te kunnen zien heeft u minimaal een
Gratis lidmaatschap nodig.
In 2011 is de zogenaamde werkkostenregeling ingegaan. De werkkostenregeling is bedoeld als administratieve en fiscale vereenvoudiging voor alle vergoedingen en/of verstrekkingen in natura. Werkgevers hebben hiervoor een belastingvrije speelruimte van 1,2% van de totale loonsom. Tot 1 januari 2015 gold een overgangsregime. Bedrijven konden kiezen al dan niet gebruik te maken van de werkkostenregeling. Vanaf 1 januari 2015 is de regeling echter verplicht.
De vraag is wat deze regeling betekent voor parkeerkosten van de auto van de zaak. Onder de werkkostenregeling geldt het uitgangspunt dat alle met de auto van de zaak samenhangende kosten zijn aan te merken als "intermediaire kosten". Dat zijn kosten die eigenlijk thuishoren bij de werkgever, maar door de werknemer worden voorgeschoten. Ze mogen daarom ook belastingvrij vergoed worden. Dit gaat dan niet ten koste van de 1,2%-ruimte. Parkeerkosten vallen ook onder deze regeling. Of het gaat om losse parkeerkaartjes of om een op kenteken gestelde parkeervergunning maakt daarbij niet uit. Ook de parkeervergunning voor het parkeren van de auto van de zaak bij de woning van de werknemer mag belastingvrij vergoed worden.