Bezwaarschrift voor autoregeling
Het kan voorkomen dat je het op sommige punten inhoudelijk niet eens bent met jouw autoregeling. Bespreek dit dan zo snel mogelijk met je werkgever. Als je de autoregeling al hebt ondertekend doe je er verstandig aan om zo snel bezwaar in te dienen bij je werkgever.
Meld u aan om alles te zien!
Aanmelden is gratis en is in minder dan twee minuten geregeld.
U krijgt toegang tot interessante en bruikbare informatie over bijtelling, mobiliteitsbudgetten,
private lease en rekentools.
Ook ontvangt u onze nieuwsbrief, zodat u altijd op de hoogte blijft.
Om deze pagina te kunnen zien heeft u minimaal een
Gratis lidmaatschap nodig.
Klik hier om aan te melden!
Een autoregeling is een overeenkomst tussen een werkgever en werknemer waarin de voorwaarden en regels worden vastgelegd voor het gebruik van een bedrijfsauto of leasesauto door de werknemer. Dit soort regelingen worden door bedrijven vaak aangeboden als onderdeel van het arbeidsvoorwaarden pakket.
In een autoregeling worden verschillende aspecten met betrekking tot het gebruik van de leaseauto. Denk hierbij aan:
- Type auto: Het type auto dat de werknemer kan kiezen. Dit kan variëren van een kleine compacte auto tot een luxe sedan of SUV, afhankelijk van het beleid van het bedrijf.
- Brandstof: Het brandstoftype dat mag worden gebruikt en wie verantwoordelijk is voor het betalen ervan, bijvoorbeeld benzine of diesel.
- Kilometerbeperking: Er kan een limiet worden gesteld aan het aantal kilometers dat de werknemer per jaar mag rijden. Dit kan van invloed zijn op het bij te betalen bedrag als de limiet wordt overschreden.
- Eigen bijdrage: Het bedrag dat de werknemer maandelijks moet bijdragen aan het gebruik van de leaseauto. Dit wordt vaak ingehouden op het salaris van de werknemer.
- Onderhoud en verzekering: De verantwoordelijkheid voor het onderhoud en de verzekering van de auto kan in de autoregeling worden opgenomen. In sommige gevallen kan de werkgever deze kosten dragen, terwijl in andere gevallen de werknemer deze zelf moet betalen.
- Schade en verkeersboetes: De verantwoordelijkheid voor het betalen van boetes en het regelen van schade aan de auto wordt vaak in de autoregeling opgenomen.
- Afkoopsom: Een afkoopsom is een bedrag dat wordt betaald om de leaseovereenkomst voortijdig te beëindigen.
Het kan voorkomen dat je het op sommige punten inhoudelijk niet eens bent met jouw autoregeling. Bespreek dit dan zo snel mogelijk met je werkgever. Als je de autoregeling al hebt ondertekend doe je er verstandig aan om zo snel bezwaar in te dienen bij je werkgever.
Mocht je te maken hebben met een afkoopsom dan hebben wij voor jou een bezwaarbrief opgesteld. Deze kan je
hier vinden.