Zakelijke rijders tonen vastberadenheid in bijtellingskeuze
Datum: 21-12-2023
Per 1 januari kan je weer bepalen of je het nieuwe kalenderjaar wel of geen bijtelling gaat betalen. Voor Stichting Keurmerk Ritregistratiesystemen (SKRRS) hebben wij onder onze leden een poll uitgezet: “Ga jij per 1 januari wisselen en wel, of juist geen bijtelling betalen?“
Standvastig
Bijna 9% van onze leden wisselt naar wel of niet bijtellen en wisselt dus van 500 kilometerverklaring naar bijtellen of juist andersom. Wanneer we de cijfers vergelijken met 2021 (23%) en 2022 (12%) zien we dat onze leden steeds standvastiger worden. Ondanks dat het bijtellingstarief voor de meeste zakelijke rijders op het basisniveau van 22% ligt, kiest het merendeel (82%) nog steeds voor bijtellen.
Ritregistratiesysteem
Van de zakelijke rijders die niet bijtellen gebruikt 53% een systeem om de privékilometers bij te houden. 22% doet dat met een app, en 19% met een keurmerksysteem. Het gebruik van systeem zonder een keurmerk neemt af en staat op 3% ten opzicht van 9% vorig jaar. 46% gebruikt Excel en 11% registreert zijn kilometers op een andere manier.
Voordelen ritregistratiesysteem
Het gebruik van een systeem voorzien van het Keurmerk Ritregistratiesystemen heeft een aantal duidelijke voordelen. Naast het gemak van een kwalitatief goed systeem dat alles bijhoudt en waarbij correcties alleen achteraf nodig zijn, voldoet het systeem ook de eisen van de Belastingdienst.
De Belastingdienst hanteert, uitsluitend bij keurmerksystemen, een 'verlicht' regime. Dit houdt in dat zij ervan uitgaan dat de rittenregistratie sluitend is, waarbij ze enkel controleren of een rit zakelijk of privé is. Bovendien voldoen deze kwaliteitssystemen aan de strengste regels op het gebied van privacy en fraudebestendigheid. Met een ritregistratiesysteem met keurmerk ben je tevens verzekerd van een 100% sluitende rittenadministratie.
Meer weten over het juiste ritregistratiesysteem? Meld je aan bij vzr.nl
Geplaatst op: 21-12-2023 15:46