Wagenparkbeheerders voorspellen minder leaseauto’s


Datum: 13-06-2013

In het recent uitgekomen CVO onderzoek geven wagenparkbeheerders aan dat zij verwachten minder leaseauto's in te gaan zetten de komende drie jaar.

Ook dit jaar hebben wagenparkbeheerders uit Nederland en Europa meegedaan aan de interviews van het CVO: Corporate Vehicle Observatory. In totaal zijn er 3.653 interviews gehouden in heel Europa.

Tijdens het event waar de publicatie is gelanceerd heeft bestuurslid Mariëlle Schoonhoven-Aukema van VAVDZ in een forum de belangen van de berijders vertegenwoordigd. Het event werd georganiseerd door Leasemaatschappij Arval.

In het rapport staan interessante uitkomsten. Zo denken wagenparkbeheerders in Nederland in tegenstelling tot hun Europese collega's, dat het wagenpark flink zal afnemen de komende jaren. Opvallend is ook dat wagenparkbeheerders in Nederland zien dat de auto vaker in privé gebruikt wordt.

Rond de 40% van de Nederlandse wagenparkbeheerders doet niets om de berijder te informeren over zijn rijgedrag of over een ander aspect rond de autoregeling. Medewerkerstevredenheid is na kostenbesparing wel het belangrijkste speerpunt voor de wagenparkbeheerder.

CVO is een internationaal expertiseplatform gericht op de wagenparkbeheerder, om deze te informeren en te ondersteunen bij het nemen van beslissingen. Het CVO is in 2002 in het leven geroepen door leasemaatschappij Arval. De onderzoeken en activiteiten zijn onafhankelijk.

Meer informatie CVO

 

Geplaatst op: 01-07-2013 14:24

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen