Zo luxueus en duurzaam zijn auto’s in het zakelijke topsegment


Datum: 10-09-2024

Voor zakelijke rijders zijn efficiëntie, comfort en fiscale voordelen cruciale factoren bij het kiezen van een auto. Deze top 10 van zakelijke auto’s vanaf €50.000 laat zien dat autofabrikanten op deze behoeftes inspelen met een mix van innovatieve technologie, veelzijdigheid en duurzaamheid.

Duurzaamheid
Modellen zoals de Volvo XC60, de BMW i4 en de Audi Q4 e-tron laten zien dat duurzaamheid steeds belangrijker wordt. De Volvo XC60 (op #3 met 1034 geregistreerde exemplaren), het meest verkocht in de T6 Plug-in Hybrid 350 pk AWD-versie, combineert kracht met milieuvriendelijkheid. De Audi Q4 e-tron (#5 met 968 stuks) biedt naast zijn volledig elektrische aandrijving binnenkort ook een goedkopere variant, de Q4 35 e-tron. Ruim op kop staat de Volvo V60 met 1460 exemplaren. Dit model is veelal geregistreerd door leasemaatschappijen.



Duitse dominantie
BMW domineert de lijst met meerdere modellen die inspelen op zowel traditioneel als elektrisch rijden. De BMW X1 (#2 met 1038 exemplaren) biedt met zijn vernieuwde dieselmotor een efficiënte keuze voor zakelijke rijders die veel kilometers maken. Tegelijkertijd blijft de BMW 3-serie (#4 met 1007 stuks) populair vanwege zijn veelzijdigheid. Het model is beschikbaar in zowel (Plug-in hybride) benzine- als dieselvarianten. De BMW i4 (#6 en 883 exemplaren) en de nieuwe i5 (#10 met 449 stuks)  laten zien dat BMW ook veel aandacht besteed aan elektrische innovatie. Dit is te zien aan de milde facelift van de  i4 met nieuwe motorversie en de i5 die ook als elektrische Touringversie beschikbaar is.

Luxe en ruimte
Audi toont met de Q8 e-tron (#7 met 737 exemplaren) dat luxe en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan. Hoewel het model niet langer beschikbaar is als 50 quattro, is het een goede optie voor zakelijke rijders die een luxueuze, elektrische SUV zoeken. Porsche’s Cayenne (#8 en 500 stuks) blijft zeker tot 2030 beschikbaar in benzineversie, wat het model populair maakt onder liefhebbers van sportieve luxe. De Mercedes-Benz EQB (#9 met 457 exemplaren) biedt met de optie voor een derde zitrij een praktische keuze voor zakelijke gezinnen, terwijl het model ook voldoet aan de vraag naar elektrische voertuigen.

De VZR Lease Top 10 wordt onder andere gebaseerd op de zakelijke registraties van het afgelopen half jaar. Basis is de goedkoopste fiscale vanaf prijs van het model. Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de zakenauto en zakelijke mobiliteit en meld je ook aan als gratis member van VZR.
 
 

Geplaatst op: 10-09-2024 13:08

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen