Zakenauto Onderzoek 2010


Datum: 02-06-2010

Het Nationaal Zakenauto Onderzoek 2010 is gestart. Dat is een gezamenlijk project van RDC en het vakblad Automobiel Management, waarmee zij zicht willen krijgen op de invloed van milieumaatregelen van de overheid, zoals bijtellingsklassen. Zij roepen alle zakenautorijders in Nederland op om de enquête in te vullen op de website van het onderzoek. Het invullen vraagt zo'n vijf minuten tijd.

Vorig jaar werd het Nationaal Zakenauto Onderzoek voor het eerst uitgevoerd. Toen lag de nadruk op de invloed van de overheidsmaatregelen op de aanschaf van de zakenauto, dit jaar ligt de focus op het gebruik van de zakenauto. Eén van de meest opvallende conclusies van het voorgaande onderzoek was dat het overheidsbeleid weliswaar heeft geleid tot de aanschaf van schonere zakenauto's maar ook tot een stijging van het aantal zakelijke rijders dat privé in een eigen, veelal minder schone, auto is gaan rijden om bijtelling te voorkomen.

De belangrijkste uitkomsten van het nieuwe onderzoek zullen op 29 september aanstaande worden gepresenteerd tijdens het Driving Business Event van Automobiel Management. Dit event wordt door enkele honderden managers uit de auto- en leasebranche bezocht. Later zijn alle resultaten van het onderzoek te downloaden via genoemde website.

Tijdens het Driving Business Event worden ook de winnaars van de verkiezingen ‘Zakenauto van het Jaar' en ‘Bestelauto van het Jaar' bekend gemaakt. Deze twee praktijkprijzen worden al tientallen jaren uitgereikt door twee vakjury's, onder auspiciën van Automobiel Management. De lijsten met auto's die aan de criteria voldoen en dus voor de prijzen in aanmerking komen, zijn te vinden op de website van Automobiel Management via de tab Driving Business.

Het Nationaal Zakenauto Onderzoek 2009 vind je hier.

Geplaatst op: 01-07-2010 16:13

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen