Welke parkeerapp past bij jou?


Datum: 13-06-2023

Als zakelijke rijder is tijd kostbaar en efficiëntie cruciaal. Het vinden van een geschikte parkeerplek kan een uitdaging zijn, vooral in drukke stedelijke gebieden. Op zo’n moment wil je niet ook nog eens je tijd verdoen aan het betalen hiervan. Gelukkig bieden parkeerapps tegenwoordig handige oplossingen om het parkeren te vergemakkelijken.

Voordelen van parkeerapps
Parkeerapps bieden veel voordelen. We zetten er een drietal onder elkaar:

  1. Tijdbesparing: Met parkeerapps kunnen zakelijke rijders in real-time beschikbare parkeerplekken vinden, waardoor ze tijd besparen bij het zoeken naar een geschikte parkeerplaats. Misschien wel de grootste besparing die wordt gerealiseerd is het niet naar de parkeermeter hoeven lopen. Dit vermindert de stress en helpt bij het naleven van strakke schema's.
     
  2. Kostenbeheersing: Sommige parkeerapps bieden informatie over de parkeertarieven in verschillende gebieden. Dit stelt zakelijke rijders in staat om de meest kosteneffectieve parkeeropties te kiezen en onverwachte kosten te vermijden. Je betaalt voor de werkelijke parkeertijd en bonnetjes bewaren voor de boekhouding behoort tot het verleden.
     
  3. Gemak en gebruiksgemak: Parkeerapps stellen zakelijke rijders in staat om parkeerplekken te reserveren en te betalen via hun smartphone. Dit elimineert de noodzaak van contant geld en minimaliseert het gedoe van het zoeken naar parkeermeters. Bovendien voorkom je er onnodige parkeerboetes mee.  Er zijn abonnementsvormen per gebruiker, voertuig of zelfs voor het hele bedrijf.
Verschillen in parkeerapps
Er zijn verschillende parkeerapps beschikbaar die gericht zijn op zakelijke rijders. We lichten er een paar toe:

Park-line: Sinds 2000 de parkeeroplossing voor de zakelijke rijder. In haar bestaan is de focus altijd geweest om het gemak en voordeel voor zakelijk parkeren op nummer 1 te zetten. Naast het parkeren op straat en in garages biedt zij ook autowassen en tanken aan. Actief in Nederland en België. 

Yellowbrick:  Een parkeerapp die ook zakelijke rijders helpt bij het vinden en betalen van parkeerplekken. Het heeft een gebruiksvriendelijke interface en biedt functionaliteiten, zoals het starten en stoppen van parkeeracties op afstand. Ook kan je in ParkBee garages voordeliger parkeren. Bijzonder is de variant met een wekelijkse abonnementsvorm. 

SMSParking: Een gebruiksvriendelijke app waarbij niet alleen geparkeerd kan worden op straat en garages in Nederland, maar ook in heel Europa en bovendien gebruikt kan worden voor tolwegen. Uniek is de abonnementsvorm voor het hele bedrijf. Kentekens en gebruikers kunnen kosteloos en onbeperkt worden toegevoegd. 

EasyPark: Een internationale parkeerapp die op straat bruikbaar is in meer dan 20 verschillende landen. Het biedt functionaliteiten zoals het vinden van parkeerplekken, en betalen via de app: eenvoudig vooraf je parkeertijd ingeven en en aanpassen op afstand.

MKB Brandstof: Vanuit de oorsprong een tankoplossing, maar via de app is het ook mogelijk om te betalen voor parkeren. Daarnaast zijn er handige opties als opladen en wassen van je auto.       
 
Kosten
Parkeergelden worden bepaald door de locatie: gemeente of private exploitant van een parkeerfaciliteit. Gebruik maken van de verschillende parkeerapps kan zowel met als zonder abonnement. De kosten variëren per app. Gemiddeld genomen ben je goedkoper uit met een abonnement als je ongeveer drie keer per week van de app gebruik maakt. Met de app van SMSParking is het zelfs mogelijk voor het hele bedrijf één abonnement af te sluiten in plaats van per voertuig of medewerker.

Welke parkeerapp past bij jou?
We raden je aan de beschikbaarheid, functionaliteiten en extra services van elke app te vergelijken om te bepalen welke het meest geschikt is voor jouw specifieke behoefte als zakelijke rijder. Rijd je zakelijk voor je werkgever, geef hem/haar dan de tip over de app die je het prettigst vindt voor parkeren.

 

Geplaatst op: 13-06-2023 13:06

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen