Waarom zijn Duitse merken in het duurdere segment zo populair?


Datum: 16-11-2023

Maar liefst 70% van deze Lease top 10 met auto’s vanaf € 50.000  bestaat uit Duitse merken. Er staan zeven Duitse modellen van drie merken tussen. Hoe komt het toch dat auto’s van dit land in deze prijsklasse zo populair zijn?

Merkreputatie
Duitse automerken zoals BMW, Mercedes-Benz en Audi hebben een lange geschiedenis van het leveren van hoogwaardige, betrouwbare en luxe voertuigen. Deze merken hebben een sterke reputatie opgebouwd en hebben vaak het vertrouwen van leaserijders die op zoek zijn naar premium auto's.
BMW heeft maar liefst vijf modellen in de Lease Top 10 staan waarvan de I4 de eerste plek in beslag neemt met 1.230 geregistreerde exemplaren.

Technologische innovatie
Duitse autofabrikanten hebben een reputatie voor technologische innovatie en geavanceerde technologie in hun voertuigen. Dit kan aantrekkelijk zijn voor leaserijders die op zoek zijn naar de nieuwste functies en innovaties. Audi staat met met de Q4 e-tron op de tweede plek. Van dit model zijn er 1.132 stuks geregistreerd.Kwaliteit en afwerking
Duitse auto's staan ​​bekend om hun hoogwaardige kwaliteit en afwerking. Ze worden vaak geassocieerd met vakmanschap en aandacht voor detail en zijn bovendien motorisch betrouwbaar. Ook Mercedes-Benz vinden we terug met de C-klasse en 414 geregistreerde exemplaren.

Marketing en positionering
Duitse autofabrikanten besteden aanzienlijke middelen aan marketing en positionering van hun merken als premium en prestigieus. Dit draagt ​​bij aan de perceptie van Duitse auto's als hoogwaardige producten.

Keuze
Juist vanwege bovenstaande punten staan Duitse auto’s op de leaselijst van veel bedrijven. Dit maakt het dan ook makkelijk voor leaserijders om voor zo’n merk te kiezen.
Toch is het niet alleen Duits wat de klok slaat. Volvo heeft met de XC60 en 698 registraties plek vier verovert en de V60 neemt met 626 registraties de zesde plek in beslag. De Mazda CX6 is een nieuwkomer in de Lease top 10 en staat op plek acht met 419 stuks.
 
De VZR Lease Top 10 wordt onder andere gebaseerd op de zakelijke registraties van het afgelopen half jaar. Basis is de goedkoopste fiscale vanaf prijs van het model. Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de zakenauto en zakelijke mobiliteit en meld je aan als gratis member van VZR.

Geplaatst op: 18-12-2023 14:53

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen