Lease Top 10 - Compact Edition


Datum: 25-02-2019

Zakenauto’s, zijn dat nu altijd die grote auto’s die je op de weg ziet? Nee, juist niet. Veel kleinere modellen worden ingezet voor junior functies, als voorloopauto (voor als je op je leaseauto moet wachten) of gewoon als je geen grote leaseauto wilt rijden. Met een kleine auto betaal je (meestal) ook minder bijtelling. Met de opkomst van private lease zien we een sterke toename van het aantal kleine modellen in de zakelijke markt. 

Met de maandelijks te verschijnen VZR Lease Top 10 worden de zakelijk interessante auto's in een bepaalde categorie worden belicht. Te weten de Compact, Senior en Manager Edition. Zie hier de verschillende edities. Deze maand de Compact Edition, een categorie auto's waar VZR vooral, de naam zegt het al, compacte modellen onder schaart.

De Nissan Micra en Hyundai i10 krijgen de stempel ‘Special’ opgeplakt. Dit zijn misschien minder voor de hand liggende modellen, maar wel zakelijk interessant! We zien dat de Nissan Micra vooral met zijn high-tech uitstraling en uitrusting veel zakelijke rijders voor zich wint. De Hyundai i10 is heerlijk nuchter. Minder opvallend, maar gewoon lekker functioneel. Op functioneel gebied scoort hij op alle punten een ruime voldoende. De facelift uitvoering is vooral aan de vlottere voorbumper te herkennen.  

Het VZR-panel baseert zijn Top 10 onder andere op basis van de zakelijke verkoopaantallen van de laatste twee kwartalen, maar weegt eveneens subjectieve argumenten mee. De bijtelling, een belangrijke afweging voor de zakelijke rijder, wordt als volgt berekend: De nieuwe autoprijs (fiscale waarde) wordt vermenigvuldigt met het bijtellingspercentage. Deze uitkomst wordt opgeteld bij het bruto inkomen, waarover dan de netto maandelijkse bijtelling berekend wordt. Gedurende het leasecontract kan de leaserijder ook met andere kosten te maken krijgen. Hulp, uitleg en tips over deze kosten ontvang je als automatisch als VZR-lid. Of neem direct contact met ons op. 


​Deze maand dus de Compact Edition, volgende maand is de Senior Edition aan de beurt, waarin het middenklasse leasesegment onder de loep worden genomen. De derde en laatste categorie is de Manager Edition, waarin het hogere (lees: duurdere) segment leaseauto’s onder de aandacht wordt gebracht.

Klik hier voor alle Lease Top 10 editions.

Schrijf je nu in als gratis VZR-lid en blijf op de hoogte van interessante onderwerpen voor zakelijk rijdend Nederland. Daarnaast help je ons bij onze lobby voor de zakelijke rijder. Voor vragen kun je altijd contact opnemen via info@vzr.nl of 0347 - 345 246.

Geplaatst op: 22-07-2019 16:06

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen