VZR blijft kritisch over verhoging onbelaste reiskostenvergoeding in 2024


Datum: 19-12-2023

Per 1 januari 2024 gaat de onbelaste reiskostenvergoeding van 21 cent naar 23 cent per kilometer. Deze gunstige ontwikkeling is mede te danken aan de jarenlange inzet en doortastende lobby van de VZR.

Hoewel we deze vooruitgang met vreugde begroeten, realiseren we ons dat de huidige verhoging nog steeds niet volledig tegemoetkomt aan de werkelijke kosten van zakelijk reizen. De hoogte van de reiskosten blijven een uitdaging voor velen in het bedrijfsleven. Brandstofprijzen stijgen en andere gerelateerde kosten blijven druk uitoefenen op zakelijke mobiliteit.

Ondanks dat we tevreden zijn met wederom een verhoging sinds afgelopen jaar, willen we benadrukken dat we ons blijven inzetten voor een vergoeding die recht doet aan de werkelijke kosten van zakelijk reizen.

Het is essentieel dat zakelijke rijders in staat zijn om hun taken uit te voeren zonder financiële zorgen. Wij blijven pleiten voor verdere verbeteringen en een eerlijke vergoeding die de uitdagingen van de moderne zakelijke mobiliteit weerspiegelt.

We nodigen je dan ook uit om betrokken te blijven bij de VZR. Samen streven we naar een betere toekomst voor zakelijke mobiliteit, waarin reiskosten op een rechtvaardige wijze worden vergoed.

Ben je nog geen lid? Meld je dan hier aan.

Geplaatst op: 19-12-2023 13:40

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen