Verfrissing in het compacte segment


Datum: 12-09-2023

Uit met het oude en in met het nieuwe. De helft van alle modellen in deze Lease Top 10 krijgt een facelift of heeft er net eentje ondergaan.

De Peugeot 208 is met 4.468 geregistreerde exemplaren nog steeds de verkooptopper maar ondergaat toch in november een facelift. De Kia Picanto die met 3.479 stuks op plek 2 staat is in de zomer van 2024 aan de beurt. De nummer 3 met 2.588 exemplaren is de Opel Corsa die al een facelift heeft ondergaan.

De vernieuwde Renault Clio was al te bestellen en is in september leverbaar. Dit model staat met 1.463 geregistreerde exemplaren op plek 6. Ook de Hyundai i10 onderging onlangs een facelift en staat op plek 7 met 1.010 stuks. 
Waarom een facelift?
Fabrikanten kunnen voor verschillende redenen een facelift doorvoeren. We zetten er een aantal voor je onder elkaar:

De eeuwige strijd om relevant te blijven
In de dynamische wereld van auto's is relevantie van cruciaal belang. Auto's die enkele jaren geleden baanbrekend waren, kunnen nu verouderd lijken. Een facelift biedt autofabrikanten de kans om de concurrentie bij te benen en relevant te blijven in een drukbezette markt.

Veranderende designtaal
Designtrends zijn net zo veranderlijk als het weer. Wat vandaag als modern wordt beschouwd, kan morgen achterhaald zijn. Een facelift stelt autofabrikanten in staat om nieuwe ontwerpelementen te integreren en hun modellen een aantrekkelijke uitstraling te geven die aansluit bij de heersende designtaal.

Technologische vooruitgang
Auto's worden niet alleen geüpdatet vanwege hun uiterlijk, maar ook vanwege de onderliggende technologie. Een facelift kan technologische verbeteringen omvatten, zoals geavanceerde infotainmentsystemen, veiligheidssystemen en milieuvriendelijkere aandrijfopties, waardoor de auto weer helemaal bij de tijd is.

Kostenbesparend alternatief
In plaats van het hele productieproces opnieuw te doorlopen om een geheel nieuw model te creëren, kan een facelift een kosteneffectieve optie zijn. Het biedt autofabrikanten de mogelijkheid om de levenscyclus van een model te verlengen en de investeringen in het oorspronkelijke ontwerp optimaal te benutten.

Benieuwd naar onze andere categorieën in de lease top 10? Bekijk ze hier.
 
De Top 10 wordt onder andere gebaseerd op de fiscale waarde van de auto en de zakelijke registraties van het afgelopen half jaar. 
 

Geplaatst op: 12-09-2023 15:35

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen