Vanaf 2021 goedkoper parkeren met je elektrische auto?


Datum: 04-03-2019

Het kabinet heeft een voorstel gepresenteerd waarin staat dat lokaal (gemeenten) lagere parkeertarieven mogen hanteren voor elektrische auto’s. Als het voorstel aangenomen wordt, dan geldt dit vanaf 2021.

Vanaf 2030 mogen er in Nederland alleen nog maar nieuwe elektrische auto’s verkocht worden. Dus geen nieuwe benzine- of dieselauto’s meer. Het kabinet heeft dit bepaald. Om dit doel te ondersteunen heeft staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat voorgesteld dat gemeenten de parkeertarieven voor elektrische auto’s mogen verlagen. 

Op dit moment mogen de tarieven voor parkeerplekken, parkeervergunningen en laadplekken alleen afhangen van de parkeerduur, de parkeertijd, de ingenomen oppervlakte en van de ligging van de terreinen of weggedeelten. “Of gemeenten dit instrument gebruiken en de mate van differentiatie, is afhankelijk van lokale voorkeuren en omstandigheden’’, aldus de bewindsvrouw.

De staatssecretaris geeft aan dat uit onderzoek blijkt dat deze maatregel bijdraagt aan de aankoop van emissieloze voertuigen zoasls elektrische auto’s, en daarmee ook de luchtkwaliteit helpt verbeteren. Het is ons nog niet duidelijk geworden welk onderzoek dit is.

Dit voorstel is overgenomen in het 2019 Klimaatakkoord, waarin ook aanpassingen van de bijtelling voorgesteld worden. VZR heeft ook gereageerd op het voorgestelde Klimaatakkoord. 

(Bron: AD.nl). 

VZR
Schrijf je nu in als gratis VZR-lid, krijg toegang tot veel informatie/tips en ontvang ons maandelijks ledenbulletin met interessante onderwerpen voor zakelijk rijdend Nederland. Daarnaast help je ons bij onze lobby voor de zakelijke rijder. Voor vragen kun je altijd contact opnemen via info@vzr.nl of 0347- 345 246.

Geplaatst op: 23-07-2019 09:26

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen