Kamer rept niet over bijtelling


Datum: 03-07-2011

De Porsche Cayenne die wat goedkoper gaat worden is kennelijk belangrijker dan het voorkomen dat er een strategisch verkeerde afslag genomen wordt op het gebied van de bijtelling. 

Afgelopen donderdag was er een belangrijk Algemeen Overleg in Den Haag over de "autobrief" van staatssecretaris Weekers. VAVDZ was daarbij aanwezig en heeft zich verbaasd dat er met geen woord gerept is over de bijtelling.

Als de huidige plannen doorgaan, dan vallen vrijwel alle zakelijke auto's straks weer in de 25% bijtelling categorie. Van enige stimulering op basis van CO2 is dan geen sprake meer. Verder hebben de maatregelen negatieve consequenties op het gebied van administratieve lasten voor bedrijven.

Op het gebied van de bijtelling was er wel nog een lichtpuntje. De staatssecretaris heeft op verzoek van de ChristenUnie toegezegd om de pilot met ritregistratie op busjes ook uit te breiden naar personenauto's. Dit zou op termijn een verlichting kunnen gaan betekenen van de ritregistratie voor berijders die een 500km verklaring getekend hebben.

Geplaatst op: 03-07-2011 14:52

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen