Stabiliteit en toch verschil in het compacte segment


Datum: 09-10-2024

De lease top 10 van auto’s in het compacte segment is een stabiele variant. Het zijn veelal dezelfde verkooptoppers die soms van plek verwisselen. Toch zijn er zeker verschillen waar te nemen. Onderstaand nemen we er vijf met je door.

  1. Design en uitstraling Hoewel het allemaal compacte auto's zijn, variëren ze sterk in ontwerp. De Fiat 500 op (#4 met 1616 geregistreerde exemplaren) heeft bijvoorbeeld een retro-stijl, terwijl de Toyota Aygo X (op #2 met 2771 stuks) een meer avontuurlijke crossover-look heeft. Modellen zoals de Peugeot 208 (#3 met 2522 exemplaren)  en Seat Ibiza (op #8 met 955 exemplaren) hebben een sportiever design.
     
  2. Motoropties
    Sommige modellen bieden verschillende aandrijfopties. De Peugeot 208 en Opel Corsa (op #9 met 926 geregistreerde exemplaren)  zijn beschikbaar als EV’s, terwijl modellen zoals de Kia Picanto (op #1 met 2892 stuks) en Hyundai i10 (op #7 met 1113 registraties) uitsluitend met benzinemotoren komen.


     
  3. Interieur- en kofferruimte
    De grootte van het interieur en de laadruimte varieert ook per model. De Skoda Fabia (op #10 met 687 exemplaren) en Renault Clio (op #6 met 1128 stuks) staan bijvoorbeeld bekend om hun relatief ruime interieurs, terwijl kleinere modellen zoals de Kia Picanto en Fiat 500 minder ruimte bieden.
     
  4. Prijsniveau
    Hoewel ze allemaal relatief betaalbaar zijn, verschillen ze in prijs. Luxe uitgeruste modellen zoals de Toyota Yaris (op #5 met 1379 stuks) of de elektrische varianten van de Peugeot 208 en Opel Corsa zijn duurder dan instapmodellen zoals de Hyundai i10 of Kia Picanto.
     
  5. Rijgedrag en prestaties
    De rijervaring verschilt ook aanzienlijk. Sportievere auto's zoals de Seat Ibiza en Peugeot 208  bieden dynamischer rijgedrag, terwijl modellen zoals de Toyota Yaris  en Renault Clio meer gericht zijn op comfort en brandstofefficiëntie.
De VZR Lease Top 10 wordt onder andere gebaseerd op de zakelijke registraties van het afgelopen half jaar. Basis is de goedkoopste fiscale vanaf prijs van het model. Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de zakenauto en zakelijke mobiliteit en meld je ook aan als gratis member van VZR.
 
 

Geplaatst op: 10-10-2024 08:40

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen