Nog geen zomerdip


Datum: 03-07-2017

Elke maand kijken we een maand terug en analyseren we in welke richting de Nederlandse automarkt zich begeeft. Staat deze er goed voor en hoe gaan we het jaar afsluiten? En welke merken en modellen waren het populairst?

De juni registratiecijfers zijn bekend en deze stemmen ons ‘tevree’. Er zijn namelijk in juni 2017 5,2% meer auto’s tenaamgesteld dan in juni 2016. Het was zelfs de beste juni-maand sinds 2012. Voor heel 2017 is het Nederlandse wagenpark met 16,8% toegenomen. We hebben het hier wel over de gezamenlijke registraties van zowel particulieren als de zakelijke markt. Onze verwachting is dat de zakelijke markt in juni meer dan 5,2% zal plussen. Maar daar berichten we later over. Deze cijfers worden nu nog verwerkt door het RDC/CARmonitor.

Populaire modellen
De populairste modellen van vorige maand kwamen van Volkswagen en Opel. Volkswagen stond met de Golf (inclusief Sportsvan) op de nummer 1 positie en Volkswagen bezette met de Polo plek 5. Opel stond op  plek 3 en 4 met respectievelijk de Opel Karl en Astra. De vreemde eend is de Nissan Qashqai op de 2e plaats. We hebben vernomen dat hij veel ingezet wordt als Private Lease auto.

Best verkochte merken
Als we op merkniveau kijken, dan is de top 5 bijna niet veranderd ten opzichte van mei. Alleen Opel en Peugeot wisselde van plaats. In juni ziet de top 5 er als volgt uit. 1. Volkswagen, 2. Renault, 3. Opel, 4. Peugeot, 5. Toyota. Over het hele jaar bekeken ziet het er niet veel anders uit. Alleen Ford bezet dan de nummer 5 positie.

Gejuich?
Is het dan alleen maar gejuich? Vooralsnog wel, maar we verwachten welke een flinke dip aan het einde van jaar. Dan hebben we namelijk geen bijtellingswijziging die er voor zorgt dat veel leaseauto’s nog in december geregistreerd worden. We zullen teruggaan naar de situatie waarbij leaseauto’s niet meer tussen half november en eind december geregistreerd worden. Deze auto’s zullen in de eerste week van januari tenaamgesteld worden, waardoor januari 2018 een topmaand zal worden.

Op de hoogte blijven?
Via onze website en ons ledenbulletin houden wij u op de hoogte van alle ontwikkelingen en tips rondom zakelijk rijden. Schrijf u nu in als VZR-lid en ontvang ons maandelijks ledenbulletin met interessante onderwerpen voor zakelijke rijdend Nederland. Daarnaast helpt u ons bij onze lobby voor de zakelijke rijder. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen via info@vzr.nl of 0347 – 345 246.
 

Geplaatst op: 03-07-2017 17:26

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen