​Meer dan de helft van leaserijders blijft bijtelling betalen


Datum: 15-12-2022

Voordat je er erg in hebt is het alweer 1 januari. Naast het maken van alle goede voornemens, is dit ook het moment om een besluit te nemen over de bijtelling van je zakelijke auto. Voor Stichting Keurmerk Ritregistratiesystemen (SKRRS) hebben wij onder onze leden een poll uitgezet: “Per 1 januari kan je weer wisselen, ga jij in 2023 bijtelling betalen?”

De resultaten
Meer dan de helft (68%) van onze leden blijft bijtelling betalen, bijna 12% wisselt wel. Ongeveer 7% van deze groep gaat over op een 500 kilometer verklaring en zal vanaf 1 januari 2023 geen bijtelling meer gaan betalen. Daarentegen wisselt 5% juist wél van 500 km verklaring en gaat dus bijtellen. In vergelijking met 2021 zijn we nu meer standvastig, toen wisselde namelijk bijna een kwart (23%) naar wel of niet bijtellen.

Kilometerregistratie
Als je ervoor kiest gebruik te maken van een 500 kilometer verklaring dan ben je verplicht een rittenadministratie bij te houden. Uit de poll blijkt dat 23% dat doet door gebruik te maken van een app, 18% van een keurmerksysteem en 7% van een systeem zonder keurmerk. 41% gebruikt Excel en 11% registreert zijn kilometers op een andere manier.

Voordelen ritregistratiesysteem
Het gebruik van een systeem voorzien van het Keurmerk Ritregistratiesystemen heeft een aantal duidelijke voordelen. Naast het gemak van een kwalitatief goed systeem dat alles bijhoudt en waarbij je alleen nog hoeft aan te geven wat het doel van je rit is (privé of zakelijk) ben je ook verzekerd van een 100% sluitende rittenadministratie die voldoet aan de eisen van de Belastingdienst.

Belastingdienst
De Belastingdienst werkt, alléén bij systemen voorzien van het Keurmerk Ritregistratiesystemen, met een ‘verlicht’ regime. Zij gaan er in dat geval vanuit dat de rittenregistratie sluitend is, ze controleren alleen nog of een rit zakelijk of privé is. Daarnaast voldoen deze kwaliteitssystemen aan de strengste regels met betrekking tot privacy en fraudebestendigheid.

Mocht je na het lezen van dit artikel meer willen weten over het Keurmerk Ritregistratiesystemen, lees dan verder op de website van SKRRS.
 

Geplaatst op: 15-12-2022 13:23

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen