Logica op de Zwarte Lijst


Datum: 17-11-2010

Logica, de zakelijke en technologische dienstverlener, is op de zwarte lijst geplaatst van de Vereniging Auto van de Zaak. De reden is een bijzonder éénzijdige autoregeling bij de beëindiging van een dienstverband. In feite komt het erop neer dat een werknemer van Logica als hij zelf zijn dienstverband beëindigd altijd een probleem heeft. Of er is sprake van een afkoopsom, of de nieuwe werkgever moet verplicht de auto overnemen. Ook als het een reguliere auto betreft. Verder is de hoogte van deze afkoopsom niet altijd vooraf bekend en is de afkoopsom, als die al bekend is, veel te hoog.

Meerdere werknemers van Logica hebben zich bij de vereniging gemeld en hebben Logica genomineerd voor plaatsing op de zwarte lijst. VAVDZ heeft de autoregeling bekeken en begrijpt de frustratie van de berijders. Logica heeft van de Vereniging Auto van de Zaak een mail gehad waarin de plaatsing op de zwarte lijst bevestigd is.

De Vereniging maakt zich zorgen over de ontwikkelingen op het gebied van autoregelingen. Veel autoregelingen worden vanwege gewenste kostenbesparingen aangescherpt waarbij redelijkheid en billijkheid uit het oog verloren wordt. Vaak gebruikt een werkgever het argument dat de auto overgenomen kan worden door de nieuwe werkgever. Hier zitten echter veel werkgevers niet op te wachten. Verder is het moeten meenemen van een auto negatief voor de onderhandelingspositie van de werknemer.

VAVDZ is van mening dat een auto van de zaak een gebruiksvoorwerp is net zoals een laptop of een telefoon. Bij een reguliere auto is het onterecht dat bij een einde dienstverband het ondernemersrisico bij de werknemer terecht komt. Bij een gebrek aan jurisprudentie heeft de Vereniging Auto van de Zaak in overleg met een gerenommeerd advocatenkantoor de grenzen van redelijkheid en billijkheid opgeschreven. Lees hier de mening van de Vereniging Auto van de Zaak over afkoopregelingen.

Geplaatst op: 17-11-2010 14:36

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen