Lease top 10 – Manager Edition


Datum: 01-10-2018

Leaseauto’s, die heb je in verschillende soorten, maten én prijzen. De meest verkochte zijn de modellen uit de compact klasse. Echter, de meeste mensen denken dat de gemiddelde leaserijder in een model uit de Senior Edition rijdt. Er wordt daarom reikhalzend uitgekeken naar deze editie, waarin bijvoorbeeld de gemiddelde “senior-accountmanager” rijdt. Deze Senior Edition zijn de aantrekkelijkste leaseauto’s met een vanafprijs tussen de € 25.000,- en € 39.000,-. Volgende maand de Manager Edition.

Met de maandelijks te verschijnen VZR Lease Top 10 wordt elke maand een editie gepubliceerd waarin zakelijk interessante auto's in een bepaalde categorie worden belicht. We kennen hierbij de Compact, Senior en Manager Edition. Deze maand de Senior Edition, een categorie auto’s met een vanafprijs tussen de € 25.000,- en € 39.000,-. Het VZR-panel baseert zijn Top 10 onder andere op basis van de zakelijke verkoopaantallen van de laatste twee kwartalen, maar weegt eveneens subjectieve argumenten mee.

Het vanaf bijtellingstarief wordt bij elk model genoemd. De bijtelling, een belangrijke afweging voor de zakelijke rijder, wordt als volgt berekend: De nieuwe autoprijs (fiscale waarde) wordt vermenigvuldigd met het bijtellingspercentage. Deze uitkomst wordt opgeteld bij het bruto inkomen, waarover de leaserijder een belastingpercentage betaalt, aan de hand van zijn inkomen. Gedurende het leasecontract kan de leaserijder ook met andere kosten te maken krijgen. Hulp, uitleg en tips over de bijtelling en andere zakelijke autokosten ontvang je als automatisch als gratis-VZR-lid. De Skoda Karoq en Suzuki S-Cross krijgen het predicaat Special opgeplakt. Dit zijn minder voor de hand liggende, maar wel erg interessante zakelijke modellen. De Skoda Karoq is er nu als rijk uitgeruste Clever Edition met aantrekkelijke opties voor de leaserijder, zoals navigatie, parkeersensoren voor en achter en climate control. De Suzuki S-Cross is een imposante crossover met standaard onder andere navigatie, achteruitrijcamera, maar ook een draadloze telefoon-oplader.

Deze maand dus de Senior Edition, volgende maand is de Manager Edition aan de beurt, waarin het hogere leasesegment onder de loep worden genomen. De derde en laatste categorie is de Compact Edition, waarin de “kleintjes” onder de aandacht worden gebracht.

Schrijf je nu in als gratis VZR-lid en blijf op de hoogte van interessante onderwerpen voor zakelijk rijdend Nederland. Daarnaast help je ons bij onze lobby voor de zakelijke rijder. Voor vragen kun je altijd contact opnemen via info@vzr.nl of 0347 - 345 246.

Geplaatst op: 05-11-2018 15:13

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen