Lease top 10 – leaseauto’s tot 20.000


Datum: 20-10-2020

Het aantal zakelijke registraties van auto’s tot € 20.000,- is in kwartaal vier een stuk gedaald ten opzichte van kwartaal drie. In het derde kwartaal stond de teller op 25.000 geregistreerde exemplaren, dit kwartaal zijn het er 18.000. Wat overigens niet veranderd is, is de meest gekozen auto in het A-segment. De Volkswagen polo is namelijk ook dit kwartaal de aanvoerder in de lijst met 3178 registraties.

Flinke strijd voor veiligheid
Het middelste gedeelte van de top 10 ligt dicht bij elkaar. Zo dicht, dat ze de ledjes in de achterlichten van hun voorganger kunnen tellen. Buiten de top 3 vinden we namelijk de Peugeot 208 (plek 4), gevolgd door een van de actimodellen, de Renault Clio (5). Hierachter volgen de Toyota Aygo (6) en de Ford Fiesta (7). Het betreft hier, behalve de Aygo, allemaal modellen uit het B-segment. Deze hebben met elkaar gemeen dat veiligheid bij hen hoog in het vaandel staat en hebben daarom flink ingezet op verschillende ADAS-systemen aan boord. Zo zijn termen als Adaptive Cruise Control, Lane Keeping Assistant, verkeersbordherkenning en een actieve parkeerhulp allang geen systemen meer van het hoogste segment.

Technologische ontwikkeling
Een ding wordt duidelijk als je kijkt naar de uitgelichte features op de websites van de verschillende modellen, technologie is wat de klok slaat. Elk model heeft geïnvesteerd in multimedia displays met achteruitrij camera. Het is de nieuwe standaard. De Citroën C1(9), Peugeot 108 (8) of Toyota Aygo (6)  zijn allemaal voorzien van een touchscreen met Android en Apple integratie. Je bedient dus een reeks aan apps rechtstreeks op het scherm van deze auto’s. Ook de hekkensluiter van deze top 10 heeft deze technologie aan boord. Het is de VW up! (10). Deze moet het als kleinste Volkswagen hebben van zijn grootse ruimte, volgens Volkswagen zelf dan. Het brengt de up! deze top 10 niet verder dan de 10e plek.

En de podium plekken dan?
Terug naar de top 3. Welk model plek 1 inneemt is al bekend, de Volkswagen Polo. Achter de Polo, vinden we een nieuwkomer in de top 10 tot €20.000, de Opel Corsa (2). Bij Opel dachten ze blijkbaar; ”go big or go home”. Die mening deelden ze bij Autobest ook toen ze dit jaar deze Opel Corsa met een “The Best Buy Car of Europe in 2020” bekroonde. De laatste podium plek is bestemd voor de pikante, maar vrolijke, Kia Picanto. Deze plek 3 heeft Kia verdient door net dat stapje extra te zetten. Meer uitvoeringen, meer opties en een design wat toch even anders is dan de andere in dit segment.

Voor de Lease Top 10 voor de categorieën 20.000,- t/m 40.000,- en vanaf 40.000,- klik je hier.

Geplaatst op: 02-11-2020 15:55

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen