Lease Top 10 - leaseauto's tussen 20.000 en 40.000 euro


Datum: 24-11-2020

Een SUV graag en het liefst elektrisch!
Je ziet het straatbeeld veranderen. Stond de Volkswagen Golf vroeger per definitie aan de top van het segment zakelijke leaseauto’s van € 20.000,- tot € 40.000,-, tegenwoordig staan de meest populaire auto’s wat hoger op de wielen. 
De Kia Niro heeft de nummer plek 1 stevig in handen. Het aantal registraties is indrukwekkend te noemen, met 4.162 rijdende auto’s. Het succes van de SUV of cross-over zien we ook bij de andere modellen en merken uit dit segment terug. De Hyundai Kona (4) bewijst dit met een mooie 4e plaats. De Aziatische merken bieden met hun brandstof, Plug-in Hybrid en 100% Elektrische modellen de zakelijke rijder keuze. En dat wordt gewaardeerd. Ook de Skoda Kodiaq (8) en de Volkswagen T-Roc (10) laten zien dat net even hoger zitten populair is. De Kodiaq is de grootste in dit rijtje en heeft zelfs ruimte voor zeven personen.
Skoda is overigens goed vertegenwoordigd in dit segment, want ook de Octavia (7) blijft populair. Net als de Volkswagen Golf (2) en de Ford Focus (3) behouden zij hun jarenlange dominantie in dit populaire segment.

Technologische innovatie in het middensegment
Opvallend is dat een aantal bekende modellen blijft vernieuwen op het gebied van design en technologie. Modellen als de Skoda Octavia (7), Mercedes-Benz A-Klasse (9), BMW 1-Serie (6) en de Toyota Corolla (5) hebben allemaal hun strepen door de jaren heen verdiend. Qua uiterlijk kan je met al deze modellen prima voor de dag komen, ook onder de motorkap bevindt zich standaard een krachtige, maar zuinige, motor.
In de auto’s ontbreekt het ook nergens aan; het interieur is voorzien van een infotainmentsysteem met groot touchscreen. Via dit systeem kunnen zaken als muziek, navigatie en telefoonconnecties bediend worden. Dit zorgt ervoor dat de benodigde knoppen op het dashboard beperkt blijven en alles er strak uitziet.

Niets is belangrijker dan veiligheid

Buiten de techniek in de cockpit van de auto, is er ook flink geïnnoveerd op veiligheid van de inzittenden en de omgeving. Zo beschermen de Focus en de Corolla jou en je omgeving met geavanceerde situatieherkenning en stopsystemen. De Volkswagen maakt een slag op verlichtingstechniek met hun IQ.LIGHT systeem waarbij de lichten zich aanpassen aan de situatie. Fijn voor je zicht in het donker, maar minstens zo prettig voor de tegenliggers die niet verblind worden door felle lichten.

Mag het wat groener?
Wanneer je naast veiligheid en geavanceerde technologie vindt dat het milieuaspect een belangrijke rol speelt, dan is onze special van deze maand een interessante optie: de 100% elektrische Nissan LEAF. Met zijn ProPILOT ben je altijd comfortabel en veilig onderweg. Zowel het interieur als het exterieur van deze auto wordt gebouwd met zoveel mogelijk gerecycled materiaal. En over recycling gesproken, deze auto is aan het einde van zijn levensduur voor 99% recyclebaar.

Inspiratie nodig in de categorie tot € 20.000,- of vanaf € 40.000? Deze Lease Top 10’s kan je hier terugvinden!

Geplaatst op: 26-11-2020 12:03

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen