Kiezen tussen een leaseauto of een mobiliteitsbudget


Datum: 05-11-2020

Bij een leaseauto kies je een auto die past binnen het gegeven budget. Je rijdt hierin zolang je werkzaam bent bij de werkgever of totdat  het leasecontract afloopt. Een mobiliteitsbudget is een maandelijkse vergoeding voor de werknemer om zijn mobiliteit zelf in te kopen. Dat kan op alle manieren die de werknemer zelf wil: OV jaarkaart, een fiets, een eigen auto etc. De werknemer krijgt hierbij dus de verantwoording over zijn of haar zakelijke mobiliteit. Het gedeelte van het budget wat niet gebruikt is, wordt bij het brutoloon opgeteld.

Mobiliteitsbudget, voor de kilometervreters niet bestemd
Een mobiliteitsbudget wordt vaak ingezet door mensen die in een stedelijk gebied wonen. Wanneer je werkt in stedelijk gebied, of vaak in het stadscentrum moet zijn voor je werk, geeft een mobiliteitsbudget je de ruimte om gebruik te maken van alternatief vervoer dat in steden goed geregeld is.

Wanneer je op dagelijkse basis een auto nodig hebt voor je werkbezoeken en hier veel kilometers mee maakt, kies dan voor een leasebudget. Een leasebudget is altijd de veilige keuze wanneer je veel onderweg bent.

Private lease auto in het mobiliteitsbudget
Ook een private lease auto kan binnen een mobiliteitsbudget. Een werknemer kan middels een kilometervergoeding de zakelijk kilometers gedeclareerd krijgen. Let er hierbij wel op dat je als werknemer een contact voor vier of vijf jaar aangaat met een leasemaatschappij. Wanneer je de werkgever verlaat, stopt je mobiliteitsbudget, maar gaat je leasecontract gewoon door.

Wanneer je informatie of individueel advies nodig hebt over het mobiliteitsbudget of andere zaken omtrent zakelijke mobiliteit, wordt dan lid van VZR.

Geplaatst op: 05-11-2020 17:08

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen