Hoe kan ik mijn laadkosten specificeren als ZZP’er?


Datum: 18-04-2023

Steeds meer zelfstandigen zonder personeel (ZZP’ers) laten de brandstofauto staan en kiezen voor een elektrische variant. Maar hoe specificeer je dan de laadkosten?
 
Slimme laadpaal
Kies voor een ‘slimme’ laadpaal in plaats van een domme laadpaal. Een domme laadpaal is plat gezegd een soort stopcontact buiten. In de meterkast bevindt zich vaak een splitter die kan aangeven hoeveel stroom er door de laadpaal is gegaan. Bij een slimme laadpaal kunnen er
specifieke passen of laadsleutels goedgekeurd worden om te laden op
deze paal.
 
Whitelisten
Dit noemen we ook wel whitelisten op het laadpunt. Hiermee kan alleen jij (en degene die jij toestemming geeft) gebruik maken van dit laadpunt. Voor andere gebruikers staat de paal dicht. Daarnaast kunnen er rapportages per gebruiker gedraaid worden wie wanneer hoeveel kWh geladen heeft.
 
Declaratie
Hieraan gekoppeld kan ook vaak een specificatie of declaratie optie ingesteld worden. Door een laadpas te whitelisten kan het bedrijf wat de laadpaal neerzet (CPO) zien aan welke aanbieder van je laadabonnement (MSP) hij de laadsessie moet factureren en wordt de berijder privé gecrediteerd voor de betreffende transacties.
 
Ons advies is dus om een slimme paal te kiezen. De kosten zijn iets hoger, maar je spaart wel de kosten van een tweede meter in je meterkast uit. Daarbovenop houdt een slimme paal voor de eigenaar de administratie bij en vergemakkelijkt deze het specificeren en declareren van kWh en kosten.
 
Weten hoe dit werkt als je werknemer bent? We schreven er eerder dit artikel over.
 
Dank voor de input MTC

Geplaatst op: 18-04-2023 07:58

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen