Het wordt saai, in juli weer meer geregistreerd


Datum: 03-08-2017

De afgelopen maanden houden we de registratiecijfers van de Nederlandse automerken in de gaten en we zien dat er wéér een goede maand afgerond is. In juli werden er namelijk 5,5% meer auto’s verkocht dan in juni.

Het gaat goed met de Nederlandse automarkt. Elke maand in 2017 zijn er meer auto’s geregistreerd, dan een jaar eerder. De juli maand is daarop geen uitzondering. In juli 2017 zijn er 37.325 auto’s op kenteken gezet. Dat is 5,5% meer dan in 2016. Dat is natuurlijk heel goed nieuws. Maar we moeten wel waakzaam zijn, de markt is grillig. De grootste stijging was in de januari, maart en mei maand. Toen waren de plussen ongeveer 25%. In april, juni en juli waren de plussen slechts 5%, maar gemiddeld zijn er over 2017 15,1% meer auto op Nederlands kenteken gezet t.o.v. 2016. Al met al een goed resultaat, dat zich hopelijk voortzet in de aankomende maanden.

Merkentrouw
De Nederlander blijft wel merkentrouw. Want de top 10 van best verkochte merken van 2016 komt praktisch geheel overeen met 2017. BMW en Toyota wisselen van plek op 7 en 8. Mercedes sluit de hekken op plek 10 ten kosten van Hyundai.

Als we kijken naar de best verkochte modellen, dan staat Volkswagen op 1 en 2 met de Polo en Golf. Opel pakt de volgende twee plekken met de Astra en Karl. Toyota eindigt op een verdienstelijke 5e plaats met de Yaris.

VZR
Schrijf u nu in als gratis VZR-lid en ontvang ons maandelijks ledenbulletin met interessante onderwerpen voor zakelijke rijdend Nederland. Daarnaast helpt u ons bij onze lobby voor de zakelijke rijder. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen via info@vzr.nl of 0347 – 345 246.

Geplaatst op: 03-08-2017 13:21

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen