Geslaagde eerste editie Leaseauto Testdag


Datum: 21-09-2018

Een kleine 400 zakelijke rijders, wagenparkbeheerders en andere belangstellenden wisten donderdag hun weg te vinden naar Autotron Rosmalen. Tijdens de eerste editie van de Leaseauto Testdag konden bezoekers testrijden in automodellen van maar liefst vijftien merken. Parallel aan dit evenement vond het ADAS Congres plaats. Het congres stond geheel in het teken van rijassistentiesystemen.
 
De eerste Leaseauto Testdag trok veel bezoekers die serieus in de markt waren voor een nieuwe leaseauto. De deelnemers konden tijdens het nieuwe evenement instappen en wegrijden in de auto’s van hun voorkeur. In totaal stonden de meest interessante zakelijke automodellen van het merendeel van de automerken op het buitenterrein van Autotron opgesteld. Daar werd door de deelnemers gretig gebruik van gemaakt.
 
Bezoekers van de testdag konden kiezen uit maar liefst vijftien automerken (Honda, Kia, Nissan, Volkswagen, Smart, Toyota, Mitsubishi, Mercedes-Benz, Lexus, Skoda, Citroën, DS, Mazda, Peugeot en Seat). Het scannen van de badge was voldoende om een half uurtje met de auto’s op pad te gaan en te ervaren hoe het gesteld is met onder meer het comfort, de rijeigenschappen, de motorprestaties en de ruimte. Ook de werking van ADAS-systemen kon uitgebreid getest worden.
 
ADAS Congres
Ondertussen gingen acht sprekers tijdens het ADAS Congres binnen uitgebreid in op de mogelijkheden die ADAS biedt en de uitdagingen die er liggen om van deze rijassistentiesystemen ook echt een succes te maken. Er werd uitgebreid gesproken en gediscussieerd over de rol van ADAS, de auto van de toekomst en over zelfrijdende systemen. Tussen de sessies door was er volop tijd voor de congresbezoekers om de systemen zelf uit te proberen.
 
Volop workshops
Op het terrein vonden bovendien een aantal zeer interessante workshops plaats, die vooral gericht waren op de wagenparkbeheerder en de leaserijder. Tijdens de sessies kregen bezoekers bijtellings-(bespaar)tips, konden zij zich laten informeren over laadpaalmogelijkheden, de leasefiets en de mogelijkheden op het gebied van het benchmarken van je wagenpark.
 
Vervolg
De organisatie van de Leaseauto Testdag (Vereniging Zakelijke Rijders en Promedia Group) kijkt met veel plezier terug op een geslaagd evenement. Uiteraard wordt er gekeken naar de mogelijkheden om deze testdag in 2019 een mooi vervolg te geven.

VZR
Schrijf je nu in al gratis VZR-lid, krijg toegang tot veel informatie/tips en ontvang ons maandelijks ledenbulletin met interessante onderwerpen voor zakelijk rijdend Nederland. Daarnaast help je ons bij onze lobby voor de zakelijke rijder. Voor vragen kun je altijd contact opnemen via info@vzr.nl of 0347- 345 246. 


Klik hier voor een sfeerimpressie van de Leaseauto Testdag 2018.

Geplaatst op: 25-09-2018 19:26

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen