Explosieve groei verkeersboetes uit Frankrijk


Datum: 12-05-2014

Sinds eind februari van dit jaar ontvangen Nederlandse automobilisten die in Frankrijk een verkeersovertreding hebben begaan, daarvoor de boete van de Franse justitie thuis op de deurmat. Frankrijk en Nederland hebben eind 2013 hun kentekenregister voor elkaar opengesteld. Als gevolg hiervan stromen de Franse verkeersboetes binnen, constateert leasemaatschappij ALD Automotive. Deze explosieve groei aan boetes uit Frankrijk is voor ALD Automotive reden om automobilisten extra te waarschuwen.

Van 0 naar honderden boetes
Sinds februari zijn er al honderden Franse verkeersboetes verwerkt door de leasemaatschappij, die op jaarbasis gemiddeld ruim 35.000 bekeuringen binnen krijgt. Er is met name een piek geconstateerd 3 à 4 weken na de wintersportperiode en de leasemaatschappij verwacht een verdere toename gedurende de zomermaanden. Het merendeel van de binnengekomen Franse boetes valt in de categorie van 45 en 90 euro.

Boetes hoger dan in eigen land
ALD Automotive raadt automobilisten aan extra oplettend te zijn als zij met de auto naar Frankrijk gaan. Alex Schnater, manager accounting bij ALD Automotive, vertelt: “Per week zien wij het aantal bekeuringen uit Frankrijk toenemen. Wij hopen dat automobilisten ons advies ter harte nemen en oplettender zijn, juist over de grens. Naast veiligheid is er een extra argument: de boetes in Frankrijk zijn over het algemeen hoger dan eenzelfde overtreding in eigen land. Daarbij zijn de verhogingen bij niet tijdig betalen fors: wordt er niet betaald binnen de termijn van 46 dagen na dagtekening, dan wordt de boete van 45 euro verhoogd naar 68 euro. Voor het niet betalen na 76 dagen, kost dezelfde boete maarliefst 180 euro.”

Bezwaar maken
Bezwaar maken tegen een Franse verkeersboete kan via de website van ANTAI, het Franse agentschap dat de digitale verwerking van verkeersovertredingen verzorgt. De site biedt gedetailleerde informatie in het Nederlands, over hoe er bezwaar gemaakt kan worden. 

bron: www.aldautomotive.nl

 

Geplaatst op: 15-05-2014 10:56

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen