​Een kwart van huidige EV-rijders gaat terug naar hybride-aandrijving


Datum: 05-07-2023

Uit VZR-onderzoek blijkt dat een kwart van de huidige EV-rijders een hybride als volgende auto kiest. Nog eens een kwart (24%) gaat weer terug naar benzine en 8% kiest zelfs voor diesel. Dit betekent dat ‘maar’ 43% wederom voor een EV gaat.

Wat is hiervan de oorzaak?

 1. Afbouwen van fiscale voordelen
  De fiscale voordelen van een EV worden steeds meer afgebouwd totdat er in 2026 geen voordelen meer zijn. Nul-uitstoot of niet, er moet bijvoorbeeld dezelfde bijtelling betaald worden als voor een hybride variant.
   
 2. Flexibiliteit
  Een EV geeft de zakelijke rijder minder flexibiliteit in mobiliteit. Het hele land doorkruizen voor zakelijke afspraken of privé meenemen op vakantie zonder te moeten laden blijkt ook een struikelblok te zijn. 
   
 3. Range anxiety
  Hoewel de actieradius van EV’s is verbeterd en laadstations toenemen, kan het nog steeds een zorg zijn voor degene die lange afstanden afleggen. Een brandstofauto biedt meer gemoedsrust omdat deze lange afstanden kan rijden.
   
 4. Oplaadtijden
  Tijd is geld, vooral in de zakelijke wereld, dus stilstaan wordt liever vermeden. Hoewel het opladen van EV’s steeds rapper gaat, is het tanken van brandstof nog steeds sneller.
Kortom kostenoverwegingen, flexibiliteit, rijbereik en tijd zijn factoren die bijdragen aan de terugkeer van de huidige EV-rijders naar brandstofauto’s.

Geplaatst op: 05-07-2023 07:58

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

 • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
 • juridische ondersteuning bij problemen
 • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
 • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
 • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen