VAvdZ roert zich in Den Haag


Datum: 10-12-2010

Afgelopen week heeft voorzitter Martin Huisman in Den Haag uitgebreid gesproken met de diverse ambtenaren en (nieuwe) bewindslieden die belast zijn met de portefeuilles die van belang zijn voor berijders.

Weliswaar staan de 14 en 20% categorieën pas weer in 2013 op de agenda, de autofiscaliteiten worden dit jaar al onder de loep genomen. Het is erg aannemelijk dat de nieuwe regels op autofiscaliteiten de voorbode zijn van de mogelijke wijzigingen voor de bijtelling in 2013. Het lobbyproces moet dus nu beginnen anders zijn we te laat.

Martin Huisman vat zijn bezoek als volgt samen: "Duidelijk is dat er een nieuwe wind waait in Den Haag. De huidige regering stelt andere prioriteiten. Waar in het verleden de milieucomponent enorm belangrijk was, voeren nu de hoogte van de staatskas en de versimpeling van regels de boventoon. Wij zien hier namens de berijders kansen en bedreigingen. Versimpeling van regels is ook onze hartewens. Het letten van de overheid op de centjes is echter iets wat wij heel scherp in de gaten moeten houden. De bijtelling in Nederland is al absurd hoog en maatregelen die de berijder weer in de portemonee raken moeten absoluut voorkomen worden."

De Vereniging Auto van de Zaak werkt hard om goede relaties in Den Haag te krijgen en behouden. Wij houden alle leden middels onze gepersonaliseerde nieuwsbrieven van relevant nieuws op de hoogte.

Geplaatst op: 10-12-2010 14:18

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen