Afkoopsom vaak buiten proportie


Datum: 22-07-2014

Vaak zijn afkoopbedragen van leasecontracten buiten proportie. De berijder krijgt de rekening gepresenteerd en kan hier niets meer tegen beginnen. De Leasemaatschappij berekent al zijn gederfde winsten door en gaat uit van een extreem lage handelsprijs van de ingeleverde auto. De werkgever legt de schade 1 op 1 door bij de werknemer en neemt geen verantwoording om de hoogte van het bedrag aan te vechten. Dit resulteert in afkoopbedragen van duizenden euro's of overnameprijzen die de nieuwwaarde van de auto soms zelfs overstijgen.

Bovenstaande situaties komen helaas in de praktijk steeds vaker voor. Begin dit jaar voerde VAVDZ samen met een berijder al een rechtszaak die nu in hoger beroep dient. In 2014 is er door VAVDZ al in tientallen zaken bemiddeld.  Tijdens de behandeling van deze zaken is regelmatig hulp ingeroepen van LeaseConsult. Het gespecialiseerde bedrijf uit Vught voert een Second Opinion uit over de hoogte van de afkoopbedragen. Deze Second Opinon mondt uit in een rapportage. VAVDZ heeft deze dienst inmiddels beschikbaar gesteld voor al haar leden.

VAVDZ adviseert haar leden om niet akkoord te gaan met afkoopregelingen. Berijders die problemen ondervinden met afkoopregelingen kunnen zich melden bij VAVDZ.

Op de hoogte gehouden worden over interessante onderwerpen rond uw leaseauto?  Meld u hier aan..... (kosteloos in 3 minuten tijd)

Geplaatst op: 22-07-2014 17:07

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen