Als een werknemer schade rijdt onder werktijd, dan is de werkgever verplicht de schade van de werknemer te vergoeden. Lees hier de achtergrond daarvan.
Meld u aan om alles te zien!
Aanmelden is gratis en is in minder dan twee minuten geregeld.
U krijgt toegang tot interessante en bruikbare informatie over bijtelling, mobiliteitsbudgetten,
private lease en rekentools.
Ook ontvangt u onze nieuwsbrief, zodat u altijd op de hoogte blijft.
Om deze pagina te kunnen zien heeft u minimaal een
Gratis lidmaatschap nodig.
Als een werknemer schade rijdt onder werktijd, dan is de werkgever verplicht de schade van de werknemer te vergoeden. Dit is ooit zo bepaald in het zogeheten Arena arrest, genoemd naar een ongeluk dat een viertal bouwvakkers overkwam toen zij op weg waren naar de Arena, die op dat moment in aanbouw was.
Van der Hoeven reed dagelijks met drie collega’s met een busje van de werkgever vanuit Didam naar Amsterdam. Bij toerbeurt bestuurden zij de auto. Op een dag raakte Van der Hoeven de macht over het stuur kwijt en de bus sloeg over de kop. Hoewel alle inzittenden gewond raakten, werden alleen de drie passagiers schadeloos gesteld door de WAM-verzekeraar (aansprakelijkheidsverzekering) van het busje. Als veroorzaker van het ongeval kreeg Van der Hoeven geen schadevergoeding vanuit de verzekering.
Van der Hoeven stapte naar de rechter en stelde zijn werkgever aansprakelijk. De rechter gaf hem gelijk, omdat het verkeersongeval tijdens werktijd plaatsvond, In het Arena-arrest bevestigde De Hoge Raad de uitspraak.
Woon-werkverkeer
De Hoge Raad bepaalde op 30 november 2007 dat de aansprakelijkheid van de werkgever niet aan de orde bij woon-werkverkeer.