Lees hier hoe u het best kunt handelen als u gevraagd wordt te tekenen voor een afkoopregeling.
Meld u aan om alles te zien!
Aanmelden is gratis en is in minder dan twee minuten geregeld.
U krijgt toegang tot interessante en bruikbare informatie over bijtelling, mobiliteitsbudgetten,
private lease en rekentools.
Ook ontvangt u onze nieuwsbrief, zodat u altijd op de hoogte blijft.
Om deze pagina te kunnen zien heeft u minimaal een
Gratis lidmaatschap nodig.
Klik hier om aan te melden!
Bij indiensttreding of een wisseling van auto lijkt het tekenen van een autoregeling een detail. Wij adviseren u echter om heel goed te kijken of er geen sprake is van een afkoopregeling. Op het moment van tekenen lijkt een afkoopregeling een klein detail en u wilt geen problemen maken. Echter, door gewoon te tekenen kunt u dit jaren later duizenden euro's kosten.
Ons eerste advies: als er in uw autoregeling een afkoopregeling staat die niet duidelijk is of onredelijk, teken dan niet. Regelmatig wordt er bijvoorbeeld vermeld dat u gehouden bent het verschil tussen boekwaarde en restwaarde te betalen. Dit is een soort open en oncontroleerbare clausule, veel berijders zijn door dergelijke afspraken zwaar gedupeerd. Vraag duidelijkheid over de financiele consequentie en vraag om een absoluut bedrag. Als deze passage concreet gemaakt wordt zien wij vaak dat werkgevers soepeler worden in het laten vallen van de afkoopregeling of dat zij het afmaken op bijvoorbeeld maximaal twee of drie leasetermijnen.
Soms wordt u verplicht om te tekenen, u wilt immers uw arbeidsrelatie niet op het spel zetten. Zorg in ieder geval dat u voor later aantoonbaar kunt maken dat u bezwaar heeft gemaakt. Bijvoorbeeld door een mail te sturen en deze te bewaren.
Wij adviseren daarnaast om bij de betreffende paragraaf in de autoregeling een opmerking te plaatsen. Als u de opmerking plaatst dat u deze betreffende passage niet accepteert of onder protest accepteert, dan staat u bij een eventueel conflict juridisch een stuk sterker.