Meningen en Ideeën

Log hier in om te reageren of een onderwerp aan te maken.

Feb 8th 2011, 09:59

257 Stan

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 1
Ik ben het eens met het voorstel om op basis van dagwaarde de berekening te maken, en van mij mag het percentage omlaag.

Ik ben geen voorstander van op basis van prive kilometers te registreren. Het is wel het eerlijkste systeem, maar ik vind een sluitende km registratie bijhouden echt te veel van het goede; tenzij de overheid verplicht om bij leaseauto's een kastje verplicht te stellen die deze registratie bijhoud.

Daarnaast ben ik voorstander van een eerlijker systeem v.w.b. zuinigheid en de uitstoot. Want 14% bijtelling als je een Prius rijdt is echt te belachelijk voor woorden. Mensen met een auto van de zaak rijden over het algemeen veel kilometers, en die electromotor spingt echt niet aan op de snelweg bij 120km per uur. Dus zo zuinig zijn die Priussen, e.d. in werkelijkheid niet. Daarnaast blijkt uit alle onafhankelijke onderzoeken dat de opgegeven waardes vanuit de fabrikant juist bij dit soort auto's bij lange na niet gehaald worden. Ook vind ik het krom dat een Diesel (die toch al duurder is in aanschaf en daarmee ook in bijtelling) aan zwaardere normen moet voldoen dan een bezine auto; terwijl een Diesel vele malen zuiniger is dan een benzine auto. Daarnaast wordt Diesel rijden mij opgelegd door de werkgever, en kan ik daar dus ook al zelf geen keuze in maken.

Tevens kijken naar hoeveel belasting we met de bijtelling nu betalen, want deze bijteling heeft ook gevolgen voor alle andere belasting zaken zoals kinderopvang, sociale verzekeringen e.d. Dus het moet stoppen dat wij als leaserijders als de grote melkkoe worden gebruikt.....!!!!!!
Mar 1st 2011, 12:27

2017 Marcel

Lid Vzr

Total Topics: 3
Total Posts: 7
Nu moet je per jaar bepalen of je zakelijk of privé rijdt met de bedrijfsauto. Ik vind dat het per jaar per bedrijfsmiddel moet zijn. Dus wanneer je gedurende het jaar een andere auto (toegewezen) krijgt dat je opnieuw de keuze kunt maken om zakelijk privé te gaan rijden.

Nu is het zo dat wanneer de werkgever gedurende het jaar een duurdere auto toewijst, bijvoorbeeld van een collega die vertrokken is, dat je hem automatisch weer privé rijdt.
Mar 17th 2011, 14:47

2043 L.G.

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 1
Naar mijn mening zou niet langer gekeken moeten worden naar een relatie met de auto waarin je rijdt.
Het voordeel dat je in natura geniet betreft het niet prive hoeven aanschaffen van een auto. Dit voordeel, het gebruik van een auto, zou naar mijn mening mogen worden belast.
Wil je dan in een andere auto rijden dan je werkgever je ter beschikking stelt rij je er simpelweg niet mee, en betaal je geen bijtelling. (dus helemaal niets, ook geen 500 km en alleen mogelijk met electronische bewaking)

Dus ongeacht de waarde van de auto een bijtelling van ongeveer 300 tot 350 euro per maand zou alle fraude uitsluiten. Immers dit zijn de kosten die iemand zonder auto van de zaak ook ongeveer heeft.
De gebruikswaarde van een BMW 5 is niet hoger dan die van een opel astra.
De duurdere modellen worden vaak geleased door mensen die voor hun werk veel km's moeten maken. Waarom zouden zij dan prive het gelag moeten betalen.

De belasting zou alleen het voordeel moeten belasten.
Mar 17th 2011, 15:17

2221 Lars

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 1
Daadwerkelijk voordeel - vanuit gelijkheidsbeginsel is de bijtelling € 0,19 per km voor alle soorten auto's. Het kastje verplicht stellen, dat betaal je uit het voordeel van een lagere bijtelling en zou standaard in iedere lease auto thuishoren.
Voordeel: autogebruik wordt belast, of je nu je privé of je zakelijke auto gebruikt, iedere extra km kost geld en wordt dus ontmoedigd.

Of mensen wel of niet voordeel hebben is minder belangrijk dan het belasten van verbruik. Dat is volgens mij ook een overweging van de overheid, want een OV jaarkaart wordt niet belast terwijl je die ook privé mag gebruiken.
Mar 17th 2011, 17:11

426 Frank

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 3
Elk beroep heeft bepaalde priv;e-voordelen. Wie appelen vaart, die appelen eet.
Behandel alle mensen gelijk. Geef diegene die personeelskorting krijgen bij Blokker ook bijtelling op het privé-voordeel. Geef mensen die bij een staatsbank werken en korting krijgen op hun hypotheekrente ook bijtelling over het privé-voordeel.

Maak ook eens onderscheid tussen mensen die een auto voor hun beroep nodig hebben omdat ze in een buitendienstfunctie 45000km per jaar rijden en daarnaast in het weekend de auto eens pakken omdat hij er tóch staat, en de mensen die een auto bedingen voor alleen maar woon-werkverkeer. DAT is inderdaad verkapt salaris...de eerst genoemde categorie in de verste verte niet.
Mar 17th 2011, 17:29

771 Arthur

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 1
426 Frank: een goed geplaatste opmerking!
Mar 17th 2011, 19:04

2400 Roel

Lid Vzr

Total Topics: 1
Total Posts: 10
@ frank, zo is het maar net. leuker kunnen we het niet maken, wel........
Mar 17th 2011, 21:27

2389 Will

Lid Vzr

Total Topics: 1
Total Posts: 4
@ 426 Frank:
Mmm - ik snap de redenatie.
Maar wat doe je dan met het voordeel van "gratis" koffie/lunch/diner?
Of de "zakelijke" etentjes?
Zou je die dan ook allemaal willen belasten?



Mar 17th 2011, 21:41

426 Frank

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 3
@ 2389 Will,

Nee, die kun je ook niet allemaal belasten. Ik wil alleen maar aangeven dat er heel erg met 2 maten wordt gemeten. Waarom moet één groep onevenredig zwaar worden belast en een andere groep, met óók privé-voordeel, niet ?
Het is niet alleen de autobijtelling hè. Als je eens narekent wat die auto je nog meer kost dan alleen de bijtelling.. Wat denk je dat die "verhoging" van je brutosalaris, ofwel een boekhoudkuundig truukje, nog meer inhoudt. Je mist er zorgtoeslag door, de bijzondere ziektekostengrens is hoger, de allimentatie (gelukkig heb ik dat niet) is hoger enz. enz. Allemaal geld wat je minder in het handje krijgt door geld wat je NIET in het handje hebt gehad.

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen