7628 Priscilla

Joined: Tue, May 1st 2012, 09:40 Total Topics: 0 Roles: Lid Vzr
Last Login: Thu, Sep 20th 2012, 11:18 Total Posts: 4 Moderates: N/A

Latest Posts

Topic Author Posted On
Benzine ipv diesel getankt 3873 R on 20/9/12
Even een update van mijn kant. De auto was binnen één dag weer gerepareerd, en de garage noemde een bedrag van € 200,- De brandstof is eruit getapt, de motor is doorgespoeld / gereinigd en het brandstoffilter is vervangen. Dus dat valt reuze mee. Ik hoop dat er op een later moment geen schade meer ontstaat, maar de auto is naar een Fiat-garage gegaan, dus dan hoop ik dat zij aansprakelijk zijn voor eventuele schade door het niet goed reapreren van de auto!

Ik vraag me nu wel af of de leasemaatschappij de kosten voor het wegslepen en het vervangend vervoer ook zullen gaan doorbelasten... het zal in elk geval niet tot duizenden euro's oplopen gelukkig, maar met sleep en vervangend vervoer kan het nog steeds oplopen tot zo'n € 600 vrees ik...

Overigens is mijn werkgever wel zo aardig om de kosten van mijn bijtelling af te trekken, wat een ficsaal voordeel oplevert. Maar ik vraag me dan weer af hoe ik dan mijn echte "schade" bij de WA-verzekering neer kan leggen (als die al voertuigen dekken)... Ik houd jullie op de hoogte!
Benzine ipv diesel getankt 3873 R on 10/9/12
Dank voor je reactie! Bovenstaande is ook hetgeen in de autoregeling is vermeld... En ja, die overeenkomst heb ik getekend. Het betreft een nieuwe auto, waarbij ik dan toch mag aannemen dat een dergelijke schade onder de (all-risk) verzekering valt?
Benzine ipv diesel getankt 3873 R on 10/9/12
Aanvulling: in onze voorwaarden (en die van de leasemaatschappij) staat het volgende:

Kosten niet inbegrepen in de leaseprijs: Reparatie van mechanische gebreken, en vervanging van onderdelen of banden, indien deze het gevolg zijn van nalatigheid, onjuist gebruik of onzrogvuldig beheer van de berijder.

De leasemaatschappij geeft aan dat dit vaker voorkomt, en de kosten tussen 400-700 euro liggen. Ik lees echter veel zaken (zoals ook hierboven) van 4.500 euro... Maakt het bedrag en de formulering van de voorwaarden in deze zaak verschil? Ik heb mijn rechtsbijstand gebeld, maar kreeg daar de mededeling dat ze niets kunnen zonder "geschil", en dat ik in elk geval de factuur moet afwachten. Deze wordt overigens meteen van mijn salaris ingehouden!
Benzine ipv diesel getankt 3873 R on 10/9/12
Ahum, mij is hetzelfde gebeurd. Ik heb nog geen nota mogen ontvangen, maar de leasemaatschappij geeft aan dat alle kosten voor rekening van de berijder zijn vanwege "verwijtbare schade". Geldt dan hetzelfde advies? Ik begrijp dat het geen grove schuld of nalatigheid is, maar verwijtbaar gaat op zich wel op natuurlijk...

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen